Rebella snokar vidare i söndagstvätten

Lite googlande visar att det finns fler varianter än lika tvättider alla dagar och tvätt förbjuden söndagmorgnar, som jag bloggade om tidigare under rubriken Befria tvättstugan från religion. Jag hittade en bostadsrättsförening där man inte får tvätta vare sig lördag eller söndag morgon. Logiskt och smart, om tvättstugan faktiskt väsnas till lägenheten ovanför. Länken till websidan funkar dock inte längre, så den har jag tagit bort.

Här en bostadsrättsförening i Göteborg, där tvättstugan är avstängd hela söndagarna. Inte nog med det, tvättstugan är stängd alla övriga helgdagar också.
https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/nyheter/trivselregler-for-tvattstugan/

Och här en bloggare som menar att detta är vanligt just på västkusten.
http://web.archive.org/web/20160516013630/http://www.skrymta.se/index.php/2007/10/11/tvattstugan-en-kristen-utpost/

Här på den schartauindränkta Västkusten slår religiositeten igenom på de mest märkliga ställen. Tvättstugan till exempel. Snart, snart, snart flyttar vi till villa och behöver väl inte bekymra oss om tvättid de närmaste trettio åren eller så (antagligen blir det väl en lägenhet med tvättstuga igen därefter). Här på Västkusten är förbjudet att använda hyreshusets tvättstuga på söndagar.

Nu är det så att de i allmänhet hyfsat sekulariserade husvärdarna inte har så stor pejl på det där med varför, så för säkerhetsskull är alla röda dagar förbjudna (inklusive Sveriges nationaldag, första maj och midsommarafton som ju inte hänger särskilt hårt ihop med någon större religion).

Sambandet med schartauanismen verkar högst plausibelt. Jag fortsätter hävda att här finns ett religiöst samband, även om främsta skälet idag verkar vara – jämför Skrymta-bloggarens samtal med sin bovärd – ”det har alltid varit så”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s